27 Şubat 2009 Cuma

Klanlar Kayıtlar Başladı

Bir önceki yazıda hukuki nedenlerle kayıtların yapılamadığını belirtmiştik. Ama bir kaç gün içinde durum değişti. Şu anda yeni kayıt yaptırılabiliyor. Bunun şu an için 2 faydası bulunuyor:
- istenilen kullanıcı adının kapılmadan alınması
- 14 günlük premium

Ayrıca kayıt olduktan sonra size kullanıcınıza özel bir link veriliyor. Bu linki arkadaşlarınıza gönderirseniz ve o link üzerinden kayıt yaptırırlarsa, oyunu tavsiye ettiğiniz için size 3 günlük ekstra premium hesap veriliyor. En fazla 30 güne kadar premium hesap biriktirebilirsiniz bu yolla.

Ben köyün gelişme aşamasında olacağı bu ilk 30 gün için premium hesabın çok da etkisi olmayacağını düşünüyorum.

23 Şubat 2009 Pazartesi

Klan Savaşları Ön Kayıt Yapılamıyor



Yaklaşık 1 ay önce kapatılacağı duyurulan Klan Savaşları'nın yeni versiyonu Klanlar olarak 1 Mart'ta yeniden başlayacak.

Ancak daha önce duyurulduğu gibi ön kayıt ile kullanıcı adımızı alma işlemini ne yazıkki gerçekleştiremiyoruz. Klanlar Kayıt Sayfası'nda da belirtildiği gibi hukuki sebeplerden dolayı 1 Mart'tan önce kayıt yapılamıyor.

Bu arada çok sorulan sorulardan birisine de açıklık getirelim. Klan Savaşları'nda pek çok kullanıcının Premium hesabı devam ediyor. Klan Savaşları 1 Mart'ta kapandıktan sonra da hala kullanmaları gereken puanları kalacak. Bu sorunla ilgili olarak GamePay'e başvurulması gerekiyor. Ne yazıkki GamePay kalan puanlarınızı Klanlar'da kullanmanıza izin vermiyor. Kalan premium puanlarınızı KingsAge'de kullanabiliyorsunuz. Bunun için GamePay sitesinden başvuru yapmanız gerekiyor. Sonrasında kalan puanlarınızı KingsAge'de kullanmak üzere size bir şifre kuponu verecekler. Bu şifreyi premium hesap satın alma bölümünde ilgili yere girerek ekstra puanlarınızı alabileceksiniz. Yine ne yazıkki KingsAge Premium satın alma bölümü henüz açılmadı. Şu ana kadar oyunun içindeki pek çok hatayı düzelttiler. Sanırım bu hatalarla uğraştıkları ve zaten tüm oyuncuların ilk 3 ay için premium hesapları olduğu için bu satın alma kısmıyla pek uğraşamadılar.

19 Şubat 2009 Perşembe

KingsAge ile Klan Savaşları

KingsAge ile klan savaşları çoktan başladı. Tasarımı ve küçük değişiklikleri ile klan savaşları'dan (tribalwars'tan) farklı gibi görünse de aslında birebir aynısı.

KingsAge'în oyuna farklılık katan yeni binalarından bazıları aşağıdaki gibi:


DEĞİRMEN
Alanın verimliliği değirmene bağlıdır. Un, değirmencinin vatandaşlarınızı beslemesini sağlar, öyle ki, krallıkta hiç kimse açlıktan ölmek zorunda kalmaz. Tüm işçileriniz ve askerleriniz beslenmek zorundadır. Bu nedenle sadece besleyebildiğiniz kadar kişi çalıştırabilirsiniz.

KATIR ÇİFTLİĞİ
Katır çiftliğinde, senin için birçok eşya taşıyabilecek yeni hayvanlar yetişti. Daha büyük çiftlik yaparsan, daha çok katır yetiştirebilirsin.


SİMYA LABORATUVARI
Simya Laboratuvarı Simyagerin mutfağında harikulade şeyler üretilir. Bilgi mücevherini araştırırken, kötü kokulu karışımların yanında, bir çok faydalı şey de bulacaksınız. Laboratuvarınız büyüdükçe, araştırmalarınız daha başarılı olacak.

KÖŞK
Kontlar, krallığınızda sizin adınıza günlük vergilerinizi toplayan sadık vatandaşlarınızdan seçilirler. Eğer yeni bir şehre taşınmaları ve ofis kurmaları gerekirse, yönetim için yeterli miktarda altın paraya ihtiyaçları olur. Altın paralar Darphanede üretilebilir.

DARPHANE
Darphanede altın para basabilirsin. Altın paralar yeni para değer birimi oluşturmak için kullanılırlar. Daha büyük krallıklar, kendilerine bağlı ülkeleri yönetebilmek için daha çok altın paraya ihtiyaç duyarlar.

Daha geniş bilgi ve kaynak için bu köşeye bakabilirsiniz.