30 Mart 2009 Pazartesi

Klanlar İçin Taktikler

Türkçe versiyonu ile http://www.klanlar.org/ da oynanan klan savaşları daha önceki versiyonlarından biraz farklı. En önemli farklardan birini askerlerin güçlerindeki değişim oluşturuyor. Bu yazımızda iyi bir savunma için ne kadar ve hangi askerlere sahip olunmalı sorusunun cevabını bulacaksınız.

Bu dünyadaki askerlerin gücü diğerlerine benzemiyor. Çok önemli iki değişiklik bulunuyor. Mızrakçıların atlılara karşı savunma gücü daha önce 40'ken şimdi 45. Ve bu önemli özellik mızrakçıları atlılara karşı savunmada oldukça güçlü kılıyor.


Hafif atlının atak gücü daha önce 100'ken şimdi 130. Bu özellik hafif atlıları ağır atlılardan daha önemli yapıyor. Çünkü 150 gücünde olan ağır atlılar daha fazla granja yiyor.


Bu durumda iyi bir savunma yapmak için mızrak ve okçu yapmak ve atak için de hafif atlı yapmak daha mantıklı görünüyor. Tabi bu hesap yeni başlayan dünyada ki ilk köyler için geçerli. İlk köylerin hem savunmada hem de atakta çok iyi olması gerekiyor. Daha sonraki köyler için balta ve hafif atlı ikilisi ya da tercihe göre ağır atlı yapmak, atak köyü için oldukça ideal görünüyor. Savunma köyleri için okçu, mızrak ve ağır atlı üçlüsü kullanmak köyünüzü daha güçlü yapacaktır.
Ve savunma ya da atak tüm köylerinizde duvarın seviyesini 20 yapmanız beklenmedik sürprizlere karşı etkili olacaktır.

4 yorum: