26 Ocak 2009 Pazartesi

Tribalwars, Klan Savaşları Kapanıyor

Tribalwars şirket içi sebepler dolayısı ile ikiye ayrılıyor. Bir tarafta Gameforge ve onun tribalwarsa benzeyen yeni oyunu, diğer tarafta innogames'in yine alışılan oyuna çok benzeyen bir başka oyunu. Ve bir tarafta köylerini, gücünü ve premium hesaplarını kaybeden binlerce oyuncu.
Görsel olarak karşılaştırıldıklarında innogames'in yeni sunucularında sunduğu oyunun klan savaşlarına çok benzediği görülüyor. Gameforge ise görüntü ve imajlarla farklılaşıyor. http://www.klanlar.org/ a girildiğinde eski hasabınızla giriş yapabilecekmişsiniz gibi gelse de, Gameforge'un oyuncu verilerini vermemesi sebebiyle bunun mümkün olmadığını göreceksiniz.
Peki binlerce oyuncu ne yapıyor? Özellikle premium hesaba geçip uzun süreli kullanım için para veren oyuncular isyan ediyor. Bazı dünyalarda tek bir klan olma eylemi var. Herkes tek bir klana geçiyor ve sunucularının kapatılmamasını istiyor. Kimse 2 senedir oynadığı hesabını kaybetmek istemiyor.
Harcadıkları paranın ve zamanın boşa gitmesi sebebiyle, haklı bir kızgınlığa sahip oyuncular verdikleri mücadelenin karşılığını alırlar mı bilinmez. İkiye ayrılarak binlerce kişinin tepkisini alan Gameforge ve Innogames ikilisinden hangisi kazanır o da bilinmez. Bilinen tek gerçek birileri bu sanal dünyadan fazlaca para kazansa da, tribalwars'ın ya da klan savaşlarının sadece bir oyun olması.

2 yorum: