30 Kasım 2008 Pazar

Klan Savaşları Taktikleri 1 - Tactics Tribal Wars 1


Klan Savaşları, bilinen daha yaygın adıyla tribal wars oyununa yeni başlayanlar için bazı öneriler:
  • Hızlı ve güçlü büyümek önemli, bu yüzden olabildiğince çok madene sahip olmalısınız. Maden bulabilmek için de:
  1. Etrafınızdaki küçük ve boş köylere, köylerin büyüklüğüne göre saldırın. Örneğin 50 puanlık bir köye 7 mızrak 1 kılıçla saldırmanız yeterli. Daha büyük köylere daha fazla asker yollayın.
  2. Klanın market bölümünden maden isteyin. Sizden büyük oyuncular mutlaka yardım edecektir. Ama dünyanız henüz yeni açıldıysa bu taktik işe yaramaz. Herkes sizinle aynı büyüklüktedir çünkü.
  3. Oyuna bir hevesle başlayıp, sonrasında oynamaktan vazgeçen bir dolu insan olacaktır etrafınızda. Bu insanları bulup, maden dolu köylerini sömürmek için haritada insanların büyüme hızlarını takip edin. Bir oyuncu 4 gün boyunca aynı puana sahipse oynamıyordur. Bunun için bir mesaj atarak da emin olabilisiniz.
  • Mutlaka ama mutlatka bir klana girin. Büyük klanlara girebilmek için de hızla büyümeye çalışın.
  • Topladığınız madenlerle asker basmaya özen gösterin. Askeri olmayan bir köy hiçbirşeydir.
  • Merkez binanızı öncelikli olarak en az 15'e çıkarın. Diğer binaların yapım hızı artacaktır. Asker binalarının sayısını da artırmayı unutmayın.
  • Duvar yapın! Sizi saldırılardan korumak için etkili olacaktır.
  • Bir köye saldırmadan önce mutlaka casus yollayın. Ne kadar askeri var bir görün. Sonrasında kötü bir sürprizle karşılaşmazsınız böylece.
  • Etrafınızdaki insanlarla iletişim içinde olun. Dostlar edinin.
  • Sizin gibi oyuna yeni başlamış, ama sizden düşük puanlı oyunculara saldırmayın. Oynamaları için zaman verin. Tehlike olmaya başladıklarında saldırabilirsiniz. Klan ilişkileri dolayısı ile zaten yeterince düşmana sahip olacağınızdan, saldırmak yerine dost sahibi olmanız tavsiye edilir. Bu durum haritaya göre değişebilir. Siz her koşulda adil ve dürüst olun. İlerleyen zamanlarda mutlaka işinize yarayacaktır.

Lux Touch


Lux Touch; risk oyunu veya gizli hedef olarak bilinen oyunun iPhone için yazılmış güzel bir versiyonu!
iPhone sahibi olan herkes bu oyunu oynayabilir. Öncelikli olarak iPhone veya iPod Touch'tan Appstore'a girip, Lux Touch'u aratmak gerekiyor. Sonrasında Lux Touch'un üzerine dokunmak bedava indirmek için yeterli!
iPhone'da bilgisayara karşı oynadığınız bu oyunla, yine rakiplerinizin topraklarını ele geçirmeye çalışıyorsunuz. Karton versiyonundan farkı, rakip oyunculara karşı beklemek zorunda kalmamanız ve daha hızlı oynuyor olmanız. Bilgisayarın yönettiği 4 oyuncunun farklı stratejilerle oynuyor olması Lux Touch'un bir diğer özelliğini oluşturuyor. Oldukça ünlü olan bu oyunun elbette PC versiyonu da mevcut; ona da bu köşe'den ulaşabilirsiniz. PC versiyonunda ayrıca internet üzerinden online olarak farklı oyuncularla birlikte oynama imkanına da bulabilirsiniz.

Tribal Wars, Klan Savaşları



İnternet üzerinden 24 saat boyunca oynanabilen bu oyuna bir kez bulaşınca çıkması gerçekten güç oluyor. İngilizce, almanca, ispanyolca vs. her dilde ayrı sürücüsü bulunan oyunun türkçesi de mevcut.
Küçük bir köyle başlıyorsunuz oyuna. Önceleri asker yapıp boş köylere saldırıp daha çok maden toplamak, daha çok büyümek ve hepsinden önemlisi hızla büyümek gerekiyor. 300 puan sonunda köyünüzün etrafında hafif bir çizgi oluyor, 1000 puanı geçtiğinizde ise bu çizgi daha bir belirgin oluyor. Daha sonra bu aşamaları 3000 puan ve 10000 puan izliyor.
Eğer bu oyunu oynamaya karar verdiyseniz siz siz olun sakın puana oynamayın. Asker sahibi olmak çok önemli. Hepsinden önemlisi etrafınızdaki insanlarla tanışın ve dost edinin. Zor günlerinizde, aylarını verdiğiniz köyleriniz bir bir elinizden giderken kafayı yemeyin. Yeterince büyüyüp oyunun ilk 100'üne oynadığınız zaman, puan önemli olabiliyor tabi.
Yabancı dilini geliştirmek isteyenler için oyunların yabancı sürücüleri tavsiye edilebilir. Forumlarda yazışmak ve mesajlaşmak dili geliştirmede oldukçu etkili oluyor.
Oyunun türkçe versiyonu için bu köşeye
İngilizce versiyonu için bu köşeye
İspanyolca versiyonu için bu köşeye tıklayabilirsiniz.

World Of Goo


Küçük, siyah bir böcek, üstelik akışkan bir şey... Bu ne diye oyuna bakınca bir anda müptelası oluveriyorsunuz. İki boyutlu olan bu oyun müziği ve grafiği ile oldukça güzel bir atmosfer yaratıyor. Küçük siyah goo'ları yukarıya kadar taşıyıp boruların içine soktuğunuzda, mutlu olan goolarla birlikte bir sonraki bölüme geçmeye hak kazanıyorsunuz. Çok basit gibi görünen ama her defasında devrilen kuleler, bölümler ilerledikçe daha da zorluyor. Oyunun demosunu bu köşeden indirebilirsiniz.